2010. január 12., kedd

Az elmúlt 23 hónap néhány mondatban




Mint ahogy az előző bejegyzésben is már írtam 2008.02.10-én 15:30-kor született a mi kis Annánk 2590 grammal, és 46 cm-el.

Számomra fantasztikus ajándék volt, és hogy ha fogalmazhatok így: életem legjobb, legszebb döntése. Ahogy egyre nagyobb mind jobban, és jobban meggyőződök erről.

Nem mondhatom, hogy ahogy a köznyelv fogalmaz rossz baba volt, bevallom derekasan, hogy az első néhány hónap nehéz volt, de egyszer sem gondoltam azt, hogy túl fárasztó lenne.
Annám hónapokig óránként cicizett, ami azt jelenti, hogy fél óra cici, és úgy fél óra múlva megint kezdtük elölről. :-)
Pici kora óta velünk alszik.

9 hónapos elmúlt már, amikor elindult, ekkor még inkább csak a fal, illetve a bútorok mentén :-), az első kis foga is ekkor bújt elő. :d
Jelenleg 12 foga van, 6 alul, 6 felül.

Értelmes okos kislány, bár beszéd szempontjából lustának mondanám, mindent-mindent megért (ez ennyi idősen egyértelmű), de a szavakat inkább elharapja.

Ízelítő az Anna szótárból :d:

20 hónaposan (az akkori jegyzeteim alapján):

dodo = dolgozni
nyunyu = nyugi
papa = papa, papucs, ló
mama = mama, maci
zozo = zokni
sasa = sapka
cucu = cumi

A felsorolt szavakat a mai napig ebben a formában használja. :d

hasa = harisnya
szuszi = nyuszi
ca = cica ............................

..... és még nagyon sok-sok ehhez hasonló Anna szavunk van, melyek most eszembe se jutnak. :d

Tulajdonképpen mindent mond utánunk, csak közben néhány szót Annásit. :d

Szeret legózni, rajzolni, babázni, a babákkal már régóta szerepjátékokat játszik, a babák bekakilnak (Anna szerint beee), olyankor anyának (nekem) tisztába kell tennie őket, a babák esznek, csücsülnek, táncolnak, és ki tudja még mi mindent nem játszanak. :d:d:d
Néha meg a legjobb játékszerek a konyhából, a kidobni való dolgokból kerülnek :d, gondolok itt üdítős üvegre, konyhai eszközökre.
Szeret velem, és apával sütni, főzni, kavargatni, gyúrni, összelisztezni, mindent, és mindenkit. Már karácsony előtt komoly segítségen bizonyult a mézeskalács készítésnél.:d

Nagyon nehéz ezt a 23 hónapot néhány mondatba összefoglalni, és annyi-annyi mindent szeretnék írni, de nem tudom, hogy hol kezdjem, és hogy hol folytassam ... :-) de majd menetközben igyekszem pótolni az elmúlt időszakot.

Szeretném, hogy ha ezt a "modern napló" -t majd Anna is olvasná, és hogy ha már írni tud, és kedve lesz hozzá ő legyen a szerkesztő. :d
Bárhogyan is lesz induljon úgy, mint egy véget nem érő könyv kezdete, egy könyvé melynek mi, Ő a főszereplője.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretném ezeket az ,,Annás,, szavakat meg cselekedeteket élőben is hallgatni meg látni.De a sors iróniája,hogy ennyivel is be kell érnem.
    Nőjj nagyra egészségben meg szeretetben Anna !!!
    Sok sikert a naplóíráshoz !!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Szia Zsu,ugyes vagy hogy belefogtal a naploirasba,udv a bloggerek koreben:)Es milyen jo lesz ezt majd Annanak visszaolvasni!Sajnos nekem nem lenne ehhez turelmem..:P Sok puszi nektek,latom mar igazi kisasszony Annad:)

    VálaszTörlés